Elektrostimulimi
Muskulor

Elektrostimulimi është një menyrë për të ndryshuar sistemin nervor me stimulim elektrik . Ai funksionn nga mekanizmi i sinjalizimit nervor nga mjetet elektrike dhe kimike me të cilat përhapen potencialet e veprimit. Lëshohen neurotransmetuesit dhe aktivizohen neuronet ose organet e synuara (p.sh. muskujt).

Terapia e stimulimit elektronik është një trajtim terapeutik që aplikon stimulimin elektrik në trajtimin e spazmave dhe dhimbjeve të ndjenjave . Mund të jetë në parandalimin e një trofisë dhe një forcë të tillë që të sëmurët me lëndime. Është gjithashtu i përfshirë në mbajtjen e aktiveve, pasi çdo lloj dëmtimi i shtyllës kurrizore.

Rryma elektrike do të fillojë në një nivel të ulët dhe do të rritet gradualisht. Do të keni një tërheqje muskulare ose kontraktim te tij. Në varësi të llojit të stimulimit, ju mund të ndjeni një shtrëngim muskulor ose tkurrje në mënyrë të përsëritur. Çdo seancë e terapisë EMS mund të zgjasë 5 deri në 30 minuta, në varësi të gjendjes që trajtohet.

Shumë studime dhe pervoja tregojnë se stimuluesit elektrikë janë efektivë në performancën fizike në të gjitha nivelet e aftësive. Por është e rëndësishme të përcaktohet se EMS nuk duhet të përdoret si zëvendësim për një stërvitje të fortë. Për këtë duhet të kombinoni stërvitjen tuaj me një stimulues për rezultatet më të mira.

EMS gjithashtu promovon humbjen e peshës duke ndërtuar muskuj, gjë që ndihmon në rritjen e metabolizmit tuaj dhe djegien e yndyrës . Humbja e peshës me stërvitjen EMS është më efektive kur kombinohet me një dietë të shëndetshme dhe të ekuilibruar e cila promovon deficitin e kalorive.

Jo vetëm që ju ndihmon në reduktimin e celulitit duke aktivizuar mukujt por ndihmon dhe në permirësimin e qarkullimit të gjakut, pasi metoda e stërvitjes EMS gjeneron rrjedhje më të shpejtë të gjakut në muskujt që punohen. Kjo është një nga mënyrat më të mira për të reduktuar celulitin në fushat kryesore – kështu që trajtimi me EMS mund t’ju ndihmojë vërtet në zhdukjen e celulitin tuaj.

Për të parë rezultate optimale, EMS mund të përdoret ose një herë në javë, përveç një ose dy stërvitjeve konvencionale, ose dy herë në javë, nëse aktualisht jeni në presion për kohën . Ndryshimet zakonisht mund të shihen pas katër seancave ose më pak në varësi të stilit tuaj të jetesës.

× How can I help you?